Hoe in de cao beroepsgoederenvervoer de lastigste berekeningen, voor de toeslagen- en urenregistratie, zo simpel kunnen zijn.

Nieuwe cao-regels beroepsgoederenvervoer?

cao-beroepsgoederenvervoer Ben jij ondernemer, accountant, boekhouder of administrateur? Dan heb je in ieder geval te maken met het verwerken van de urenregistratiemet allerlei toeslagen en vergoedingen die verplicht zijn vanuit de cao beroepsgoederenvervoer? Dan weet je ook dat er steeds meer regels bijkomen dan dat er vervallen. Als er nieuwe regels bijkomen zijn deze dikwijls ingewikkeld te berekenen, met een hoop “als niet dit, dan dat” formules, zoals:

“Dit is de bedoeling als dát van toepassing is, maar als het anders gebeurt dan heeft het net weer een andere opzet.”

Snap jij dit?

Zo moeilijk als het hierboven staat is het in werkelijkheid ook. Bij elke nieuwe regeling moet je eerst een studie maken van wat de bedoeling is. Dan nog even kijken hoe het stroomschema moet lopen. En vervolgens een berekening maken voor elke werknemer apart. Hierbij maar hopen dat elke berekening ook juist is.
Ik moet er niet aan denken welke nieuwe regeltjes er na de lopende cao-onderhandelingen weer bij gaan komen.

Dit kost geld, ergernis en stres.

Gebruik je een computerprogrammeur die alles in je eigen uren- en loonadministratie pakket kan verwerken? Dan heb je geluk en bespaart dit je een hoop uren (geld), ergernis en stres. Anders kunnen de laatste twee zomaar leiden tot een hoger ziekteverzuim van diegene die alle data moet verwerken. Dit zou dan kunnen leiden tot nog meer kosten.

Gratis?

Kan je geen gebruikmaken van een pakket of programma waarin deze zaken stuk voor stuk zijn geregeld? Dan heb je een probleem.
Stel dat je wel een uren- en toeslagenprogramma gratis kan verkrijgen? Een programma waarbij je niet meer met meerdere Excel sheets hoeft te werken maar slechts met eentje? Als er een gratis programma zou zijn waarbij je met minimale invoer alle gegevens krijgt die je nodig hebt voor het verwerken van de loonadministratie? En vooral een programma waarmee je heel veel administratieve uren kan besparen? Dat je, je afvraagt:

Waarom heb ik dit programma niet eerder besteld?

Voor minder dan dat een administratief medewerker(ster) per uur kost kan je een heel jaar een uren- en toeslagenprogramma gebruiken. Waarmee je eenvoudig een veelvoud van dat uurloon kan besparen.

 Werk jij gratis?

Helaas, voor niets gaat de zon op. Zo’n programma is klaarblijkelijk niet gratis verkrijgbaar. Maar er is wel een alternatief dat goed, slim en betaalbaar is. Voor minder dan dat een administratief medewerker(ster) per uur kost kan je een heel jaar een uren- en toeslagenprogramma gebruiken. Waarmee je eenvoudig een veelvoud van dat uurloon kan besparen.
Is dit te mooi om waar te zijn? Wij hebben een heleboel klanten. Dit zijn o.a. transportbedrijven zoals jij hebt of waar je voor werkt. Lees wat jouw collega’s over de calculator te vertellen hebben.
calculator cao-beroepsgoederenvervoer maakt immense wirwar van regels erg eenvoudig

Lees het hele klantinterview: De VKV-calculator maakt immense wirwar van regels erg eenvoudig

Ontdek waarom dit programma zo goedkoop is terwijl er zoveel mee bespaard kan worden. Lees artikel:  Hoe kan een zo veelzijdige VKV-calculator zo goedkoop zijn?

Toeslagen en vergoedingen nemen toe.

De tarieven in het beroepsgoederenvervoer staan al jaren onder druk. De lonen zullen komend jaar naar verwachting sterk stijgen. Wat weer tot gevolg heeft dat de bedragen van alle toeslagen en vergoedingen zullen toenemen.
Er komen steeds meer transportbedrijven(-fjes) bij. Daarentegen gaan er ook veel failliet. De reden van faillissementis vaak een zaak van o.a. financieel mismanagement.

Faillissement voorkomen

Ik ben nog geen (ex-) klanten tegengekomen die failliet zijn gegaan door financieel mismanagement. Onlangs kreeg ik bericht van de eerste klant die wel failliet gegaan is. De oorzaak?  Personeelstekort! Dat kan je niet hebben met een geleased wagenpark waarbij de betalingen wel doorgaan. De inkomsten stagneren doordat er geen chauffeurs zijn waardoor de wagen(s) gewoonweg de weg niet op kunnen.

Automatiseren

Kan een juiste toeslagen- en urenregistratie een faillissement voorkomen? Nee dat op zich niet, maar het kan zeker helpen dit grotendeels te vermijden door minder kosten te maken. Waarom zou je toeslagen en urenregistratie handmatig berekenen en dat ook nog in verschillende Excel sheets? Dat kost handenvol tijd en dus geld, terwijl deze administratie nagenoeg geautomatiseerd kan zijn. Vooral nu, in de 21eeeuw, waar zo langzamerhand alles geautomatiseerd wordt. Alles met de hand uitrekenen is totaal niet meer van deze tijd.
Dit kost geld, ergernis en stres. Dat wil echt niemand.

Daarom bieden wij, al meer dan 10 jaar, een betaalbaar Excel programma, met het vermogen van zware en dure urenregistratiepakketten. Zelfs met meer opties.

blank