VKV calculator bestaat tien jaar

 VKV calculator bestaat tien jaar ‘Eenvoudig alle toeslagen berekenen’ 

Eenvoudig alle toeslagen berekenenLELYSTAD – Ondernemers in de transportsector hebben nog steeds moeite om op eenvoudige wijze de diverse onbelaste toeslagen door te berekenen aan hun werknemers. Er is een oplossing: de Verblijfskostenvergoeding Calculator, kortweg de VKV Calculator. In haar huidige vorm bestaat deze calculator nu alweer tien jaar. ‘We hebben de afgelopen jaren heel veel bedrijven geholpen hun administratie op dit gebied aanzienlijk te vereenvoudigen’, zegt Jaco Langeveld, die het systeem in eigen beheer ontwikkelde.

Eenvoudig alle toeslagen berekenen

‘Waar zware en dure boekhoudpakketten hen veelvuldig in de steek laten, doet de Verblijfskostenvergoeding Calculator wél wat hij moet doen’, zo vertelt Langeveld. ‘Met een nauwkeurigheid van bijna 100% berekent het snel en accuraat alle vergoedingen van chauffeurs en koeriers in het beroepsgoederenvervoer, de logistiek en verhuisbedrijven.

’ De VKV Calculator is er in twee uitvoeringen: de Basic + en de Pro Totaal-uitvoering.

Fiscale regeling

De VKV Calculator is een innovatie van Jaco Langeveld, die zelf meer dan veertig jaar kraanmachinist is geweest. Toen de fiscus in de jaren ’70 vond dat de verblijfskostenvergoeding op een ordentelijke wijze moest zijn toegepast, ontwierp hij een eigen systeem om uren en vergoedingen bij te houden. Door de belastingmaatregel kwam een einde aan de wirwar van ondoorzichtige vergoedingen voor koffiegeld of verteergeld. ‘De bestaande programmatuur binnen de salarisadministratie had echter veel moeite met het correct berekenen van de vergoedingen’, vertelt Langeveld, die zodoende een eigen programma ontwikkelde. In eerste instantie bedoeld om daarmee de vergoedingen van de eigen werkgever te controleren, later ook om het programma te verkopen aan andere logistieke dienstverleners.

Geheim

Minimale data-invoer, snel en accuraat; dat zijn de drie geheimen van de programmatuur achter de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding. Langeveld: ‘In de logistieke sector zijn nog vaak verschillende Excel sheets gebruikt om de diverse vergoedingen te berekenen. Ons programma maakt aan deze onoverzichtelijkheid een einde. Door alleen de begin-, eind- en pauzetijd in te voeren, voert het programma zelf alle ingewikkelde berekeningen uit. ‘ Met de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding per periode van 4 weken, of per maand, heeft de werkgever alles in één. Niet alleen de uren, maar ook de vergoedingen die urengerelateerd zijn. ‘Zo ziet u gelijk wat onder andere de verblijfskostenvergoeding is. Zelfs de “na 14 uur langer dan 12 uur” regeling is automatisch in het programma toegepast.

netjes door het systeem geregistreerd

De ‘tijd voor tijd’-regeling en een pauze-staffel, gebruikelijk in de CAO transport en logistiek, is er eveneens in opgenomen. Ook wordt de 19% nachtvergoeding direct bij de uren opgeteld, worden de vakantiedagen bijgehouden en worden automatisch de uren bij een vakantie- of snipperdag ingevuld. Feestdagen worden automatisch als een achturige werkdag geregistreerd; waarbij de gewerkte feestdaguren natuurlijk meteen als 200% zijn geregistreerd. ‘Pro Totaal verblijfskostenvergoeding weet dat een werkdag niet per definitie stopt om middernacht. Het systeem boekt, indien nodig, de uren gewoon door. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of er meer of minder dan acht uren achtereen wordt gewerkt. Ook halve snipperdagen, of slechts enkele uurtjes, worden netjes door het systeem geregistreerd’, besluit Langeveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*