Hoe kan een zo veelzijdige VKV Calculator zo goedkoop zijn?

Dat is makkelijk uit te leggen, maar niet in een paar woorden.

VKV Calculator zo goedkoop zijn

Zelfs een kind kan (be)sparen

Hoe kan zo’n veelzijdige VKV Calculator zo goedkoop zijn.
‘Ik hoor accountants en administrateurs denken: ‘Die VKV Calculator voor zo weinig geld? Dat kan vast niet. Dit is te mooi om waar te zijn!’ Voor een ieder die dit ook denkt: lees vooral dit artikel en u begrijpt waarom ‘zoveel voor zo weinig’ wel mogelijk is! Er zijn bedrijven die al vanaf het begin in de VKV Calculator geloven en hierdoor heel veel hebben bespaard. Ook u kunt beginnen met besparen.’

De Verblijfskostenvergoeding calculator (kortweg VKV Calculator) is onderdeel van het bedrijf Jaclang, de eenmanszaak van Jaco Langeveld uit Lelystad. Een bedrijf zonder personeel. Kortom: daardoor hou je de kosten laag.

Geld lenen kost geld

De VKV Calculator is in de loop van ruim tien jaar ontwikkeld. ‘Vanaf het begin is er een licentie uitgegeven waardoor de ontwikkelkosten gelijk konden worden betaald’, vertelt Jaco Langeveld. ‘Hierdoor is er geen vreemd geld, lening of crowdfunding nodig geweest. Tenslotte zijn dat toch fondsen die mettertijd terugbetaald moeten worden. En geld lenen kost nu eenmaal geld. Kosten die je als producent dan toch weer aan je klanten doorberekent.’

‘Door mijn klanten kon ik het programma uitbreiden’

‘In het begin van de ontwikkeling waren de inkomsten nog niet zo hoog, maar ik hoefde er niet van te leven’, vertelt Langeveld. ‘Ik had nog een volledige baan in het beroepsgoederenvervoer. Later, bij het beëindigen van mijn reguliere werk, ben ik met pensioen gegaan. Ook nu hoefde ik niet te leven van de opbrengsten van de calculator. Dus in eigen tempo en vooral door tips van mijn klanten kon ik de veelzijdige VKV Calculator stukje bij beetje uitbreiden. Zelfs tot de laatst gemaakte functie “met terugwerkende kracht”’.

Testpanel

‘Omdat de veelzijdige VKV Calculator niet te duur was, accepteerden mijn toenmalige klanten – waarvan een aantal de calculator nu nog steeds gebruikt – dat zij de veelzijdige VKV Calculatort gebruikten. Hierdoor had ik een eigen en betaalbaar testpanel’, vertelt Langeveld. ‘In het begin kreeg ik veel feedback met opmerkingen dat er iets niet klopte, gewoon verkeerd was geprogrammeerd of kwam de vraag of er voor een bepaalde oplossing misschien een betere was.’ Jaco Langeveld is dankbaar voor alle feedback. ‘Dat maakte het mogelijk om de VKV Calculator steeds beter te maken.’

Voltooid

Het ontwikkelwerk is nu grotendeels voltooid. ‘Ik krijg geen mails meer dat er iets niet klopt’, grapt Langeveld. Daarmee is het werk natuurlijk niet af. ‘Er moet af en toe iets bij komen, of er gaat een functie uit omdat deze optie in de CAO verandert of verdwijnt. Nu hoef ik de CAO-veranderingen nog maar eenmalig te wijzigen en de nieuwe versie naar al mijn klanten te zenden.’ En natuurlijk houdt hij maandelijks de licentie bij en gaan de facturen de deur uit. ‘Hierdoor heb ik tijd om zelf een 24/7 helpdesk te zijn. Dat betekent dus dat ik nog steeds geen duur personeel in dienst hoef te nemen.’

Kosten van deze veelzijdige VKV Calculator blijven laag

Jaco rekent voor: ‘Als ik een administratief medewerker in dienst moet nemen voor slechts acht uur per week, dan zou de calculator per licentie ruim € 130,00 per jaar hoger uitvallen. Laat staan wanneer deze medewerker meer uren per week gaat werken…’ Hoewel het allemaal nog wel wat werk is, kan hij de kosten van de calculator laag houden en houdt hij er naar eigen zeggen ‘toch een aardig uurloon aan over’. ‘Dat is het voordeel voor mijn klanten. Voor nog geen € 20,00 per maand besparen zij vele uren per maand aan de berekeningen die zij anders handmatig hadden moeten maken.’ Dat alleen al levert een fikse besparing op. Immers: de VKV Calculator doet het allemaal volautomatisch en razendsnel. Dat bespaart weer op de eigen uren. Kortom: tel uit je winst!

Keuzes maken

‘Een vriend van me vond dat de calculator veel te goedkoop is en dat ik de prijs makkelijk zou kunnen verdubbelen. Moet ik het product daarom ‘duur’ maken zodat ik wat kan verdienen?’ Jaco Langeveld vindt van niet. ‘Ik ben een andere mening toebedeeld. Er kunnen beter veel klanten zijn die weinig betalen dan weinig klanten die veel betalen.’ Het was een argument dat zijn vriend wel kon waarderen. ‘Wanneer een klant die veel betaalt, stopt met het gebruiken van de calculator, dan is de impact van het stopzetten van dat abonnement veel groter dan wanneer een klant minder betaalt.

Veel stabieler

Mijn inkomsten zijn hierdoor stabieler. Kortom: beter honderd klanten die ieder € 250,00 betalen dan vijftig die € 500,00 of meer betalen. Bovendien: een klant met een duur abonnement vindt misschien makkelijker een systeem voor hetzelfde geld, maar niemand vindt snel een systeem dat voor hem werkt zoals de VKV Calculator dat doet. Zeker niet voor minder geld dan het abonnement nu kost.’

Jaco Langeveld