Nieuwe CAO BGV 2023 -Toepassing nieuwe CAO beroepsgoederenvervoer

Hoe pas jij de nieuwste items in de nieuwe CAO BGV 2023 toe?

De beroepsgoederenvervoer branche heeft per 1-1-23 een nieuwe CAO BGV 2023. Wat zelden gebeurt is in 2022 gerealiseerd. Maanden voordat  de cao af zou lopen is er een akkoord bereikt. Eindelijk heb ik eens de nieuwe cao gegevens ver vóór het verlopen van de cao binnen gekregen. Deze gegevens verwerk ik in de calculator  ‘Tegader’ voor het berekenen van vergoedingen voor chauffeurs binnen deze specifieke doelgroep. Denk hierbij aan: 

  • uren,
  • vergoedingen,
  • toeslagen en
  • nog veel meer complexe berekeningen

Voor 2023 zijn er een paar zaken die voor het eerst in de nieuwe CAO BGV 2023 staan, uiteraard aan de calculator toegevoegd .

Reiskostenvergoeding

Chauffeurs krijgen per 1-1-23 een woon-werk-reiskostenvergoeding.  Een vergoeding van 21 cent per km. Met een minimum en een maximum. Woon je meer dan 10 km van de standplaats?… Deze regeling is zo in de calculator geïmplanteerd dat alleen éénmalig de woon-werkkilometers enkele reis ingegeven hoeft te worden en de rest gaat vanzelf.

Code 95 of andere cursus?

Het tweede item is de optie cursus. Heeft de chauffeur beroepsmatig scholing nodig zoals code 95 dan moet deze tijd doorbetaald worden. Met 100% ook als de scholing op zaterdag, zondag of op een feestdag is. De cursustijd telt dan weer niet mee voor het aantal overuren.  De betreffende reiskostenvergoeding à € 0,21 per km, is apart in bij de kilometervergoeding in te vullen, bij de betreffende dag.

In de calculator ‘Tegader’ is dat allebei feilloos geregeld.

Loonadministratie

Derde item is het tabblad ‘loonadmin’. Dit tabblad kan direct naar de loonadministratie. Alle gegevens die nodig zijn, kan de loonadministrateur moeiteloos per maand of periode vinden. Het gemak dient de mens.

Nachtmatrix in nieuwe CAO BGV 2023

En natuurlijk mag de nachturen toeslag niet ontbreken. De calculator ‘Tegader’ berekent deze toeslag zoals de gebruiker dat wil. Zoals de uren van 21,00 tot 5,00 uur óf  19% van die uren óf 19% van die uren X het uurloon. Jij kiest, Tegader voert het perfect voor je uit!

Al meer dan 12 jaar ben ik aan het ontwikkelen en dat blijft doorgaan zolang de CAO aan verandering onderhevig is. Net als de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer in 2023.

  • Neem contact met mij op als jij of je werkgever de uren, vergoedingen en toeslagen administratie niet meer handmatig wil uitrekenen.
  • Als je voor de berekeningen meerdere Excel sheets gebruikt, kan ‘Tegader’ het proces voor je vereenvoudigen.
  • mocht je overwegen over te stappen naar een zeer goed en betaalbaar programma dan is ‘Tegader’ een prima keuze.

“De calculator Tegader is hiermee weer een paar opties rijker dat complexiteit vereenvoudigd.”

Overweeg je over te stappen naar een goed en goedkoop uren, vergoedingen en toeslagen programma. Je hoeft niet verder te zoeken. Met een klik op de knop hieronder en je kan mogelijk vandaag nog aan de slag.