onkostenvergoeding chauffeur berekenen

 

Home » Onkostenvergoeding chauffeur berekenen

Elk transportbedrijf en alle chauffeurs hebben ermee te maken, het berekenen van onkostenvergoedingen, ook wel koffiegeld genoemd. Of je nu als chauffeur de uitbetaalde onkostenvergoeding wilt dubbelchecken of als bedrijf alle onkostenvergoedingen snel en accuraat wilt berekenen, bij verblijfskostenvergoeding.nl ben je aan het juiste adres.

Vergoedingen voor chauffeurs zijn vastgesteld in de cao Beroepsgoederenvervoer. Met de vele als/dan voorwaarden kan het erg ingewikkeld zijn om zonder hulp alles correct te berekenen. Zo heeft elke chauffeur recht op een verblijfskostenvergoeding, dit is een complexe berekening die elke dag kan verschillen. Maar ook de (vrijwillige) Tijd-voor-Tijd-regeling is een lastig te berekenen item.

De onkostenvergoeding wordt per chauffeur, per dag en per maand (of per periode van vier weken) uitgerekend en is in elke situatie anders. Regelmatig is dit een tijdrovend proces doordat de gegevens bijvoorbeeld handmatig in verschillende Excel-sheets worden ingevoerd. Daarom hebben wij de VKV Calculator ontwikkeld.

Software die met minimale data-invoer wisselende onkostenvergoedingen voor chauffeurs snel en accuraat berekent. Voor alle chauffeurs hebben wij een basic tool online staan waar je zelf de onkostenvergoeding kan uitrekenen en controleren.

Onkostenvergoeding chauffeurs beroepsgoederenvervoer

Chauffeurs hebben recht op onkostenvergoeding zodra ze langer dan vier uur van de standplaats zijn. De hoogte van de vergoeding is onder andere afhankelijk van de duur van de rit (eendaagse of meerdaagse ritten) en/of er een overstaan dag tijdens een tussendag is. Een overstaan dag geeft twee vergoedingen belast en onbelast.
De onderstaande tabellen, met de onkostenvergoeding beroepsgoederenvervoer, laat de complexiteit van de berekening zien wanneer de cao-richtlijnen worden gevolgd. Met meerdere chauffeurs in dienst heb je een dagtaak aan het bijhouden van alle urenregistraties en het berekenen van de juiste onkostenvergoedingen.

 

Eendaagseritten onkostenvergoeding
Meerdaagseritten onkostenvergoeding

De voordelen van verblijfskostenvergoeding software

Vanuit jarenlange (40) praktijkervaring weet Jaco Langeveld als geen ander hoe complex het is om alle verblijfskostenvergoedingen, Tijd-voor-Tijd regelingen en urencalculaties correct bij te houden en te berekenen. De bestaande programmatuur binnen de salarisadministratie had evenwel moeite met het correct berekenen van de vergoedingen. Dus ontwikkelde Langeveld een eigen programma. In eerste instantie om daarmee de vergoedingen van de eigen werkgever te controleren, later ook om het programma te verkopen aan andere logistieke dienstverleners. Inmiddels is de VKV Calculator binnen een groeiend aantal bedrijven niet meer weg te denken.

Voordelen Kantoor

  • Tijdsbesparing bij het bepalen van de verblijfskostenvergoeding per medewerker
  • Nauwkeurigheid van bijna 100%
  • Berekening altijd volgens richtlijnen cao Beroepsgoederenvervoer
  • Maandelijkse kostenbesparing door tijdsbesparing

 Voordelen Chauffeur

  • Ontvangen vergoeding waar ze wettelijk recht op hebben
  • Juiste urenverantwoordingsstaat per maand/periode
  • Correcte vergoeding per salarisperiode

Diverse pakketten

Aangezien niet elk bedrijf dezelfde behoefte heeft, bieden we diverse softwarepakketten aan. De BASIC+ versie voorziet in de basisfunctionaliteit om de onkostenvergoedingen van chauffeurs accuraat en snel te berekenen. Met een PRO TOTAAL pakket maak je gebruik van alle mogelijkheden zoals meerdaagse ritten, nachtvergoedingen en veel andere opties. De PRO TOTAAL kan met een 4-weekse of maand salarisperiode ingericht worden. Uiteraard is het mogelijk om van pakket te wisselen als blijkt dat je toch meer (of minder) functionaliteit nodig hebt dan in eerste instantie gedacht.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software? Bekijk de opties en bestel het pakket naar keuze eenvoudig online. Voor de PRO TOTAAL versie is er voor € 40,- een 30 dagen versie beschikbaar om het programma te proberen.

Heb je vragen over de toepassingen van onze software binnen jouw transportbedrijf? Dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen om jouw situatie (telefonisch) door te spreken.