toeslag ééndaagse nachtritten

Toeslag ééndaagse nachtritten voor chauffeurs in de beroepsgoederenvervoer is per 1 juli 2017 veranderd.

zelfrijden toeslag ééndaagse nachtrittenVóór 1-7-2017 geldt dat voor elk uur, tussen 20,00 en 4,00 uur, een bedrag van 2,66 per uur, bruto, wordt betaald.  Zo kan de  toeslag ééndaagse nachtritten oplopen tot 21,28  per nacht. Dit was voor iedereen gelijk.

Intussen is dit  veranderd in een vergoeding van 19% van het uurloon. Dat houdt in dat er nu verschillen kunnen optreden per persoon. Naar gelang in welke loonschaal je bent ingedeeld. Van € 1,84 tot meer dan €  3,67 per uur.  De tijden hierin  zijn ook gewijzigd naar 21,00 tot 5,00 uur.

wat betekend dat?

Hieruit volgt dat je salarisstrook door de toeslag ééndaagse nachtritten er vreemd kan uit zien.  Voorheen werden de uren per kwartier betaald,  niet altijd overigens,  nu kan het zijn dat er achter de komma van alles kan komen te staan in plaats van kwartieren en halve uren.

verblijfskostenvergoeding

Al met al is de verblijfskostenvergoeding voor chauffeurs in de beroepsgoedernvervoer  per 1-7-2017  verhoogt met 2%. Plus de verhogingen op 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Dit zou ook telkens 2% moeten zijn. Echter, hier zit het addertje, die 2% kan ook minder worden maar beslist niet meer. Hoe komt dat?

Dit wordt omschreven in artikel 40 lid 4 en lid 5 van de cao.

4. Per 1 januari 2018 zullen de per 1 juli 2017 vastgestelde bedragen worden aangepast met het stijgingspercentage van de consumentenprijsindex hotels, cafés en restaurants over de periode tussen 1 oktober 2016 en 1 oktober 2017. Indien deze stijging hoger is dan 2,0% dan zal de stijging worden gemaximeerd op 2,0%.

5. Per 1 januari 2019 zullen de per 1 januari 2018 vastgestelde bedragen worden aangepast met het stijgingspercentage van de consumentenprijsindex hotels, cafés en restaurants over de periode tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018. Indien deze stijging hoger is dan 2,0% dan zal de stijging worden gemaximeerd op 2,0%. 

Voor de lonen en andere toeslagen geldt deze uitzondering niet.

Wat kan dat betekenen voor uw administratie?

Desondanks moet u de bedragen van de verblijfskostenvergoeding elke keer aanpassen. Het gaat tijd kosten om dit handmatig op te zoeken, aan te passen en toe te passen. Bovendien moet u de 19% toeslag ééndaagse nachtritten elke keer opnieuw berekenen.

Dit kan sneller en efficiënter.

Niet alleen is er een calculator verkrijgbaar dat al deze berekeningen voor u uitvoert, maar er zit ook een volledige uren registratie in. Geef zo de juiste informatie snel en efficiënt door naar de loonadministratie en bespaar zo tientallen administratie uren.

Snel en eenvoudig. Geen ingewikkelde codes invullen. Alles overzichtelijk.
Onbeperkt meerdere ritten per dag invoeren.
Bestel vandaag en ga vandaag nog aan de gang. Raadpleeg onze helpdesk.
Of kom naar een van onze Seminars. De eerst volgende is op 19 oktober 2017 in Lelystad.

Vraag naar de mogelijkheden om bij u bedrijf een demonstratie te komen geven.

Bel of mail ons voor meer informatie:

Telefoon M 06 15680923
Telefoon vast 0320 249331

Vindt je dit een goed of interesant artikel of wil je een reactie plaatsen? klik dan op een van onderstaande icoontjes

 

4 reacties op “toeslag ééndaagse nachtritten

    • Waarom krijg je deze vergoeding niet bij meerdaagse ritten. Dit komt bij bepaald transport regelmatig voor.

    • Een goeie vraag. Dit komt doordat……. Tja, dat weet ik eigenlijk ook niet helemaal. Het lijkt er op dat je bij een tussendag de maximum vergoeding krijgt. Dit is mijn eerste gedachte. Ik ga hier geen discussie over voeren en zal verdere berichten over dit onderwerp verwijderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*