Toeslagen internationaal chauffeur

 

Home » Toeslagen internationaal chauffeur
Internationaal chauffeur toeslagen

Wanneer je werkzaam bent binnen de transport en logistiek sector krijg je te maken met veel regelgeving omtrent vergoedingen en toeslagen. Niet alleen als chauffeur is het fijn om te weten waar je wettelijk recht op hebt ook als bedrijf zijnde is het belangrijk om op de hoogte te zijn van hoe de regelgeving werkt en toegepast moet worden. Want op welk moment heeft een chauffeur recht op bepaalde vergoedingen? Is er een verschil tussen nationale en internationale ritten? Of zit dit nu net anders in elkaar?

Onkostenvergoeding meerdaagse ritten

In de cao hebben ze het over meerdaagse ritten wanneer de chauffeur met vrachtwagen langer dan 24 uur van de standplaats is, ongeacht waar de rit heen gaat. Al rijd je naar de zuidpool en ben je een jaar onderweg dat maakt niet uit. Toeslagen internationaal chauffeur berekenen doe je daarom aan de hand van de rit duur, landsgrenzen hebben hier geen invloed op.

Maar let op er is een uitzondering waar landsgrenzen wel van invloed op zijn. Want wanneer er een nationale feestdag is in het land waar de chauffeur op dat moment is en er mag niet gereden worden dan dient de vrachtwagen stil te staan (tussendag). Dit heet overstaan en daarvoor geldt een aparte vergoeding.

Verblijfskostenvergoedingen, toeslagen en uren administratie correct bijhouden

Door de complexiteit van alle als/dan voorwaarden vanuit de cao Beroepsgoederenvervoer kan het een ingewikkelde opgave zijn om alle toeslagen voor chauffeurs correct te berekenen. Toeslagen worden per chauffeur, per dag en per maand (of per periode van vier weken) uitgerekend en is in elke situatie anders. Vanuit jarenlange praktijkervaring weet Jaco Langeveld als geen ander hoe ingewikkeld dit in elkaar steekt. Daarom heeft Langeveld een eigen programma ontwikkeld in eerste instantie om vergoedingen van de eigen werkgever te controleren. Inmiddels is het programma uitgegroeid tot een zeer compleet softwarepakket in te zetten bij logistieke dienstverleners.

 

Voordelen Chauffeur

 • Ontvangen vergoeding waar ze wettelijk recht op hebben
 • Juiste urenverantwoordingsstaat per maand/periode
 • Correcte vergoeding per salarisperiode

   Voordelen Kantoor

  • Tijdsbesparing bij het bepalen van de verblijfskostenvergoeding per medewerker
  • Nauwkeurigheid van bijna 100%
  • Berekening altijd volgens richtlijnen cao Beroepsgoederenvervoer
  • Maandelijkse kostenbesparing door tijdsbesparing

  Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software? Bekijk de opties en bestel het pakket naar keuze eenvoudig online. Voor de PRO TOTAAL versie is er voor € 40,- een 30 dagen versie beschikbaar om het programma te proberen.

  Heb je vragen over de toepassingen van onze software binnen jouw transportbedrijf? Dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen om jouw situatie (telefonisch) door te spreken.