verblijfskostenvergoeding berekenen

Home » Verblijfskostenvergoeding berekenen
alle wettelijke toeslagen

Bereken eenvoudig je eigen verblijfskostenvergoeding

Er werken ruim 150.000 medewerkers in de transportsector. Het overgrote merendeel heeft recht op de in de cao Beroepsgoederenvervoer geregelde verblijfskostenvergoeding.
Ben jij chauffeur en wil je jouw verblijfskosten-vergoeding gratis controleren of je de juiste vergoedingen krijgt? Gebruik dan de onderstaande calculator.

Uitleg over het gebruik van de online calculator

Tijden invullen

Invoer notatie

Gebruik bij de invoer geen komma maar plaats een punt. De berekeningen werken alleen goed bij hele-, halve uren en kwartieren.

Gebruik de volgende notatie:

  • 1 uur “.1”
  • 1 kwartier “.25”
  • 3 kwartier “.75”

Let op, bij elke andere notatie volgt een verkeerde berekening.

Begin- en eindtijd

Vul de begin- en eindtijd in. Hierbij mag en moet soms de eindtijd kleiner zijn dan de begintijd.

Bijvoorbeeld:

Je begint om 19:00 uur je eindigt de volgende dag om 7:00 uur. Hierbij wordt rekening gehouden met de “na 14:00 uur langer dan 12 uur onbelaste toeslag”

Let op, niet het vinkje aanzetten als de uitkomst kleiner is dan 24:00 uur. Dit is namelijk een eendaagse rit.

 

Meerdaagse rit

Hierbij het vinkje wel aanzetten als de totale tijd groter is dan 24:00 uur, de eerste dag is dan ook dag 1.

  • Begintijd is de eerste dag.
  • Eindtijd is de laatste dag.
  • Eventuele dagen hiertussen zijn de zogenaamde tussendagen. Deze geven altijd een gelijk bedrag.
  • Een meerdaagse rit kun je aangeven door het aantal dagen in te vullen.

Let op, een overstaan dag met een vaste onbelaste vergoeding + een vaste belaste vergoeding zal niet worden herkend. Hier zal een gewone tussendag worden berekend.
Om ook overstaan te kunnen berekenen is een betaalde versie te overwegen.

Een periode minder dan 24 uur kan nooit een meerdaagse rit zijn

Deze online calculator is alleen te gebruiken als controle of ter  referentie

Vooral voor chauffeurs en andere werknemers die een verblijfskostenvergoeding krijgen in de zin van de cao Beroepsgoederenvervoer. Ondanks dat de bedragen voor meer dan 99% kloppen kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Ook zullen niet direct de nieuwste cao-gegevens geplaatst worden. Dit kan wel langer dan een half jaar duren. Houdt hier goed rekening mee.

Verblijfskosten berekenen voor transportbedrijven

Voor bedrijven, met één tot veel chauffeurs in dienst, hebben wij een uitgebreide versie van deze calculator. Hetzelfde gemak maar met veel meer mogelijkheden. Zo worden onder andere toeslagen- en alle andere aan uren gerelateerde zaken berekend. Een calculator met meer mogelijkheden en opties dan je op het eerste gezicht zou denken.

Waar in veel grote en zware urenpakketen de dagen vaak eindigen bij 24 uur, lopen bij ons de uren gewoon door na 24 uur. Natuurlijk houden we in de 130%, 150% en 200% uren, rekening met vaste dienstverband en oproepkrachten alles per week, 4 weken en/of per maand.
Kortom: een volledig uren berekenprogramma met minimale input en maximale output. Plus de verplichte urenverantwoordingsstaat voor de chauffeurs en veel meer.

Binnen onze software onderscheiden we drie verschillende pakketten:

  1.  Basic + basisfunctionaliteit
  2. Tegader calculator

Kiest u voor de Tegader calculator software dan bespaart u veel tijd en maakt u een einde aan ingewikkelde berekeningen.

Eerst uitproberen?

Eerst eens kijken of dit programma binnen je bedrijf past? We bieden nu een € 40,00 probeerlicentie voor de duur van een maand. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Disclaimer
De berekeningen op deze website zijn met zorg samengesteld en grondig getest. Mocht desondanks blijken dat de aangeboden informatie onjuistheden bevat, dan aanvaardt de schrijver, webmaster en webbeheerder enz. geen enkele aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade als gevolg van of in verband met het gebruik van de op deze website en/of verzonden informatie of documenten.