Verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoer

Verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoer over de weg

Verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoerAl meer dan 45 jaar bestaat deze onbelaste  Verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoer voor chauffeurs. De bedoeling hierachter is dat deze onkostenvergoeding gebruikt wordt voor vertering onderweg, zoals koffie, lunch en diner. Er zijn hierin twee verschillende vergoedingen te onderscheiden. Chauffeurs die een meerdaagse rit maken, dit is een rit langer dan 24 uur, en de eendaagse rit.

Deze regeling is bedacht door de belastingdienst en nogal lastig te berekenen. Er zijn veel variaties te bedenken. Als dit, dan dat enz. bijvoorbeeld: de langer dan 12 uur werken en begonnen na 14 uur regeling.

niet verder dan 24 uur

Hierbij komt dat veel loonbewerkingssoftware niet verder komt dan 24 uur en dan de volgende dag weer opnieuw begint. Vaak komt het voor dat de langer dan 12 uur na 14,00 uur handmatig moet worden ingevoerd.

voorbeeld

Dit is slechts een voorbeeld. De verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoer blijf een lastig element om te berekenen. Vooral voor chauffeur die zeer onregelmatige tijden rijden. Er zijn verschillende bedragen voor verschillende begin- en eindtijden. Bijvoorbeeld tussen begin- 18 uur en eindtijd 24 uur, is goed voor een ander uur bedrag dan voor 18 uur. Er is ook een verschil tussen vertrek voor en na 14,00 uur.

minimale verhoging

In de cao is er wel een minimale verhoging van de Verblijfskostenvergoeding afgesproken van 3 keer 2%. Maar dit is voor de verhoging van 1-1-2018 en 1-1-2019 nog niet helemaal zeker. Dit ligt aan het stijgingspercentage van de consumentenprijsindex hotels, cafés en restaurants. Is dit minder dan 2% dan wordt de verblijfskostenvergoeding aangepast.

eigenrijder

Voor eigen rijders is er weer een ander vorm van de Verblijfskostenvergoeding. Zij mogen een bedrag, onder bepaalde voorwaarden, van de belasting aftrekken. Dit bedrag in 2017 is € 35,50 per dag. Hij moet dan wel o.a. minimaal 50 km van de standplaats verwijderd zijn. De rit moet ook langer duren dan 24 uur. Een eigen rijder mag er ook voor kiezen de werkelijke kosten af te trekken.

alleen het invoeren van begin en een eindtijd

Voor boekhouders in de beroepsgoederenvervoer hebben wij hiervoor een calculator bedacht. Door alleen het invoeren van begin en een eindtijd krijgen zij de juiste berekeningen en bedragen. Deze wordt zelfs vaak door de planners ingevuld, waardoor de loonadminstratie het een stuk makkelijker krijgt.

Bestel de calculator direct voor de prijs per jaar dat minder is dan het uurloon van een administratief medewerker.

 

 

 

2 reacties op “Verblijfskostenvergoeding in de beroepsgoederenvervoer

  1. Hoe bereken ik mijn verblijfskosten als ik om 06.00 uur vertrek en om 09.30 op de zaak overstap op een andere auto? Mijn eindtijd is dan 16.00 uur.

    • Als je direct weer vertrekt dan krijg je van 6 tot 16
      ga je eerst wat anders doen en/of koffie drinken dan krijg je van 6 tot 930 geen vergoeding (minder dan 4 uur) en dan vanaf dat je vertrekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*